dimecres, 25 d’agost del 2010

Ous remenats amb tomàquet

Els ous remenats es poden fer amb mil i un acompanyaments i aquest és , de ben segur, un dels més senzills de fer, però no per això és menys bo. Els ingredients segur que els tenim a la nevera, i sobretot ara que és l'època dels tomàquets i arreu en trobem i estan bé de preu. Per a mi, a més , aquest plat és una de les millors opcions per un sopar senzill a casa.
Ingredients (per persona):
2 ous
2 o 3 tomàquets ben madurs
sal i sucre
pebre
oli
Ratllem els tomàquets i els posem en una paella amb oli, els salem i els hi tirem també una mica de sucre. Deixem que es redueixi i es concentri bé el tomàquet.
A part, batem dos ous com si anéssim a fer una truita. Salem.
Quan el tomàquet estigui ben concentrat, hi tirem els ous batuts. Anirem remenant, perquè l'ou es qualli sense formar una truita ni una capa continua. Rectifiquem de sal i de pebre. Seguirem remenant fins que estigui quallat al nostre gust . A mi , en aquest cas, m'agrada que quedi sucós, però normalment , els ous remenats amb d'altres acompanyaments els deixeriem més eixuts. Tot és qüestió, es clar, del temps de cocció (i dels gustos personals), tenint sempre en conte que un cop al plat, deixa anar sempre una mica més de suc i també caldrà tenir en conte que si queda molt ressec tampoc no serà bo.

1 comentari:

Mercè Piqueras ha dit...

A casa meva (la dels meus pares i germans), als ous remenats amb tomàquet en dèiem "sesos de gato". No ser d'on ho vam treure, em fa l'efecte que ens vam inventar nosaltres, perquè no he sentit mai ningú més que ho anomenés així. Ens agradaven molt!

Seguidors