dimecres, 14 de juliol del 2010

Arròs de cuixes de granota


 El primer cop que vaig provar cuixes de granota va ser en un restaurant grec a Holanda fa molt de temps. Després, en vaig tornar a provar a Itàlia. El gust el recordava semblant al conill i en pensava que aquí no se'n menjaven...fins que vaig descobrir que són molt típiques del delta de l'Ebre. Allà es mengen fregidetes amb una salseta amb oli i all. També havia vist que se'n va un arròs, però no conec la recepta exacta. Aquesta recepta és de pròpia invenció, i les cuixes de granota són comprades en una coneguda cadena de congelats ...
Ingredients (per 2 persones)
180 gr d'arròs
6 cuixes de granota
mitja ceba
mig tomàquet
mig pebrot vermell
mig pebrot verd
all
un grapat de bolets secs, en aquest cas, ou de reig (amanita caesarea)
un vas de pèsols
sal i pebre vermell dolç
all i julivert
360 cc d'aigua o brou suau

Primer de tot es posen els bolets a hidratar amb aigua un parell d'hores abans.
Tallem la ceba ben menuda, ratllem el tomàquet i tallem els pebrots a trossos mitjans. Trinxem l'all i el julivert ben petit també.
En una cassola de terrissa tirem un raig d'oli i hi posem la ceba a sofregir. Quan sigui transparent, hi tirem també els trossos de pebrot i quan siguin quasi cuits, l'all i el julivert i el tomàquet ratllat. Deixem que cogui. Quan el sofregit sigui ben fet, hi tirem els bolets, donem un parell de voltes, hi tirem el pebre vermell i la sal.Hi tirem també les cuixes de granota (venen ja llestes i netes ). Donem un parell de voltes més i hi tirem l'arròs. Li donem un parell més de voltes a l'arròs perquè es barregi bé amb el suc i llavors hi tirem l'aigua bullent (on haurem cuit els pèsols) i tots els pèsols també.
Deixem que cogui 5 minuts a foc ben fort, passat aquest temps, baixem una mica el foc i ho deixem 15 minuts més. Parem el foc i deixem reposar 5 minuts més.

Seguidors