dilluns, 12 de juliol del 2010

Amanida de llenties a la vinagreta

 Ara amb la calor no hi ha res com les amanides, aquesta ens podria servir i tot com a plat únic. És senzilla de fer i no ens cal fer servir ingredients sofisticats. Si comprem les llenties ja cuites a més, serà molt ràpida. La quantitat de llenties que necessitarem, dependrà, es clar, de la gana dels comensals.
Ingredients (4 persones):
llenties (uns 80 gr per persona)
olives verdes
1 ceba
1 tomàquet
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell, si es possible, escalivat
1 pastanaga mitjana
1 ou
1 all
vinagre i oli
sal i pebre

Bullim l'ou, però només farem servir el rovell cuit. Tenim preparades les llenties ja cuites (millor si les comprem als llegumaires).
Tallem molt petites totes les verdures. Quan més petites les poguem tallar millor.
En un bol, posem el rovell cuit i l'aixafem. Hi afegim les verdures (pastanaga, pebrot verd i vermell, el tomàquet i la ceba) i l'all també tallat finet. Amanirem amb sal i pebre , hi tirarem un raig de vinagre i una mica d'oli (ha de ser un bon oli d'oliva) al gust, com si féssim una vinagreta. Ho barregem tot bé i ho deixem reposar una miqueta.
Aboquem les llenties en una safata (ben escorregudes si fossin cuites per nosaltres o de pot), ho barregem amb la vinagreta i les verdures. Decorem amb les olives. Deixem que reposi, millor a la nevera, fins el moment de servir-ho.

Seguidors