diumenge, 30 de maig del 2010

Pizza (ful) de sardines

Alhora de posar-li títol a aquesta entrada vaig tenir certs dubtes. A casa, i en una època on encara Casa Tarradelles i similars no eren coneguts ni havia un restaurant italià a cada cantonada o casi, ens ho van "colar" com a pizza durant molt de temps. Però certament no es tracta d'una pizza...tampoc d'una quiche...al final vaig decidir "conservar-li" el nom amb la que ens l'haviem menjat tantes vegades, però afegint-hi l'avís que el nom és més aviat una petita enganyifa. Ara, el resultat és boníssim!

Ingredients:
200 g de farina
100 g de mantega
1 ou
sal
10 0 12 sardines
4 o 5 tomàquets madurs
2 ous més pel farcit
2 alls
julivert
sucre

Primer prepararem la pasta brisa: sobre el marbre, fem un volcanet amb la farina, al mig hi posem l'ou, la mica de sal, el sucre i la mantega tova. Treballem els ingredients de dins el volcanet fins que estiguin completament barrejats. Cal treballar-ho amb la mà. Afegirem la farina a poc a poc, fins que quedi tot agrumollat. En aquest punt "reunim" tots els grumolls, els ajuntem i els brunyim, o sigui, amb la mà es pressiona la pasta procurant estirar-la pels costats (tindrem una bola i li "farem" una orella, per dir-ho així), s'ajunta un altre cop , es torna a fer la bola i es torna a estirar dues o tres cops més, sempre amb el palmell de la mà per estirar. Així quedarà compacta i regular. Al final, fem una bola i la posem mínim mitja hora a la nevera, tapada amb un drap.
A part, fregirem lleugerament les sardines , que prèviament haurem netejat bé i els haurem tret el cap i l'espina.
Ratllarem els tomàquets i els posarem en una paella amb una mica de sal i sucre. Deixarem que es cogui bé, fins que el suc no es concentri.
Traurem la pasta de la nevera i amb l'ajut del corró l'estendrem en un motllo rodó de parets baixes. Quan estigui el motllo folrat hi escampem pel damunt el suc de tomàquet, les sardines , i ho empolsinem tot amb all i julivert ben trinxadet. Salem i empebrem. a part batem ben batuts els ous i llavors els aboquem damunt les sardines.
Ho posem tot al forn a 180º, fins que la pasta estigui dauradeta i els ous ben quallats.
Es pot fer també amb pollastre, desossat i filetejat.

Seguidors