dissabte, 10 d’abril del 2010

Arròs caldós de romesco i emperador

Fa uns quants mesos mentre visitàvem Tarragona, vàrem tastar un deliciós arròs caldós de romesco i tonyina a un restaurant de la ciutat. De tornada a Barcelona, vaig buscar la recepta i no hi va haver manera de trobar-la, devia ser pròpia. Avui que teníem un parell de talls d'emperador a la nevera, he decidit fer un "invent" i provar de reproduir-la però utilitzant l'emperador en lloc de la tonyina. I aquest és el resultat!

Necessitarem:
80 g d'arròs per persona
salsa romesco (recepta aquí)
emperador (uns 150 g per persona)
1 ceba petitona
1 all
3 mesures d'aigua per mesura d'arròs (volum)
oli i sal
un parell de gambes per cap (opcional)

En una cassola de terrissa sofregim la ceba tallada ben fineta i l'all també ben talladet. Quan sigui ben cuit, hi aboquem el romesco i ràpidament, l'arròs i li donem unes voltes. Quan s'hagi barrejat bé l'arròs amb el romesco, hi tirem l'aigua calenta. Li donem un parem de sacsejades a la cassola i ho deixem coure (18 minuts). Quan faltin uns cinc minutes per que sigui cuit l'arròs hi tirem l'emperador tallat a dauets i les gambes pelades. Deixem que s'acabi de fer i servim.
Queda deliciós.

Seguidors