diumenge, 21 de març del 2010

Arròs al forn amb botifarrons

Aquesta és una recepta que m'agrada molt i que sempre té molt d'èxit. Els arrossos al forn són més "fàcils" de fer que la resta, doncs no es "passen", no et quedaran mai cobats! O sigui que són ideals per començar a cuinar l'arròs, quan encara no hi tens molta pràctica.

Necessitarem (per a dues persones):
arròs (uns 80 gr per persona), en aquest cas vaig fer servir del tipus "bomba"
2 botifarrons de ceba
2 salsitxes o botifarra crua a trossets
1 pit de pollastre a trossos
cigrons cuits (un vas)
menuts (colls i pedrers de pollastre i colomí)
6 o 7 talls de cap de costella
2 tomàquets vermells
2 tomàquets vermells petits per a decoració
Brou o aigua ( 2 mesures d'aigua per 1 mesura d'arròs)
all i julivert

En una cassola de fang, es posa un raig d'oli i quan sigui calent, li tirem la carn, els menuts i els botifarrons i deixem que es facin. Quan ja tinguin color, li afegim els dos tomàquets ratlladets i deixem que es faci bé el sofregit (ull, no porta ceba). Quan el tomàquet sigui ben cuit, li afegirem el julivert i l'all talladets, tot ben picolat. Es remena bé i li afegim els cigrons cuits. Remenem bé perquè els sabors quedin ben barrejats i hi tirem l'aigua (o el brou) ben calent. Salem i empebrem. Immediatament hi aboquem l'arròs, rectifiquem de sal si fos necessari i quan comenci a bullir la cassola, cal posar-la al forn immediatament ( a 180º).
Deixem coure sense tapar durant 18 minuts. A part, mentrestant, tallarem els dos tomàquets petits per la meitat i els passarem per la paella Quan siguin una mica cuits els retirem, i quan faltin uns 5 minuts per acabar de coure l'arròs, els posarem damunt la cassola com a decoració. I ja està!
Aquest plat té tres truquets perquè quedi realment bo: el primer, fer bé el sofregit; cal tenir paciència i deixar que es concentri. El segon, els botifarrons de ceba, que siguin ben bons. I el tercer: que no hi faltin els cigrons! que li donen un contrast molt interessant.

Seguidors